woensdag 22 juli 2015

Lost Place

Voor de mensen die het niet kennen: In Geocaching land is een "Lost Place" een verlaten plaats waar een cache te vinden is. Het zijn oude fabrieken, ruïnes of andere verlaten plaatsen waar wat (in meer of mindere mate) bijzonders te zien is.
We besloten twee van dergelijk plaatsen op te zoeken, 1 op de grens van Luxemburg en Frankrijk en een in Frankrijk.
Als eerste een verlaten bunker met een aantal gigantische gangen eronder. Gigantisch in lengte deze keer. Bij het binnengaan van de bunker moesten we eerst zo'n 20 tot 30 meter de trap af naar de gangen. In het aardedonker en de kou moesten we vervolgens door een aantal gangen heen. Bij de cache zat een beschrijving met foto's. Na zo'n 10 minuten lopen (een kant op) werd het met twee kinderen erbij toch wat te gortig, De beschrijving was niet meer te volgen en buiten werd er op ons gewacht. We besloten voor de veiligheid maar af te haken maar zijn wel op een hele gave plek geweest!


Foto's maken binnen lukte niet heel goed in het aardedonker met een telefoon maar hier een van de lange gangen. Door de kou en onze dampende dadem werd het er ook niet beter op.


Vervolgens zijn we naar Luxemburg gereden waar een oude fabriek was die helemaal leeg stond.


In dit langgerekte complex werden waarschijnlijk verschillende steensoorten overgeslagen van treinen op boten. Bovenin lagen rails en grote stortkokers, onderin was water. Hier liepen we op de derde verdieping van het gebouw.Het uitzicht vanuit dit gebouw op een ander gebouw en een foto van het betreffende gebouw aan de binnenkant.Ook hier was het prachtig en spannend om rond te lopen. De aanwijzingen bij de cache klopten helaas niet meer en we hebben de cache uiteindelijk niet kunnen vinden ook omdat we qua tijd niet uitkwamen en nog verder moesten. Al met al wel een geslaagde tocht want het heeft ons op bijzonder plaatsen gebracht!

2 opmerkingen: